Zeleni traže da se zabrani prolazak kamiona kroz Irig

Najavljena blokada magistralnog puta kroz Irig ukoliko se ne ispuni zahtev o zabrani prolaska kamiona kroz centar ovog mesta

21. avg 2013

“Zeleni Srbije – Pokret za Irig” apelovali su na nadležne da zabrane kretanje kamiona kroz centar Iriga.

Oni su istakli da kroz strogi centar ovog mesta, ispred zgrade opštine, dnevno prođe oko 20.000 vozila, što ugrožava bezbednosti građana, ali i zagađuje životnu sredinu.

“Kroz sam centar mesta prolazi magistralni put Novi Sad-Šabac i građani ponekad nisu u mogućnosti po 20 minuta da se uključe u saobraćaj ili da pređu ulicu, iako postoji semafor za pešake koji niko ne poštuje”, kaže se u saopštenju lokalnog odbora Zelenih Srbije.

Oni navode da postoje alternativni putni pravci kojima bi kamioni mogli da se kreću nesmetano i da zaobiđu centar Iriga dok se ne nađe trajnije rešenje.

“Jedno od trenutnih rešenja je da se napravi zaobilaznica, koja je započeta, posuta šljakom i tu se stalo. Drugo rešenje, koje bi takođe bilo prihvatljivo za Irižane, jeste realizacija najavljivanog tunela kroz Frušku goru.

U Irigu se jutros dogodila još jedna u nizu saobraćajnih nesreća zbog frekventnog saobraćaja teških vozila kroz sam centar Iriga, kada je kamion udario u kuću.

Ukoliko se ovaj problem ne reši, “Zeleni Srbije – Pokret za Irig” su najavili da će pozvati građane da im se priključe u blokadi ovog magistralnog puta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga