Zeleni traže da se nastavi merenje kvaliteta vazduha

Zeleni Srbije zatražili su danas da se održi postojeći sistem stanica za merenje kvaliteta vazduha u Pančevu i ostalim ugroženim sredinama

09. mar 2013

Zeleni Srbije zatražili su danas da se održi postojeći sistem stanica za merenje kvaliteta vazduha u Pančevu i ostalim ugroženim sredinama, kao što su Obrenovac, Lazarevac, Zajača i druge.

U saopštenju te organizacije navodi se su omladina Zelenih Srbije – Pokret za Pančevo i Demokratska omladina Pančeva danas održali drugi zajednički protest u tom gradu povodom odluke Ministarstva energetike, razvoja i zaštite životne sredine da prekine finansiranje mobilnih stanica za merenja kvaliteta vazduha.

„Građani i građanke Pančeva su sa protesta poslali poruku svima da im je važno da znaju kakav vazduh udišu… Pitamo kako će se sada meriti koncentracija benzena u pančevačkim naseljima? Nadležnost je republičke vlasti da to obezbedi“, navodi se u saopštenju.

Ta organizacija je, takođe, zatražila odgovor na pitanje gde ide novac koji zagađivači plaćaju u budžet Srbije, ako nema novca za te potrebe.

„Ukidanjem Fonda za zaštitu životne sredine, i propuštanjem da se taj novac obezbedi makar budžetskim fondom, finansiranje zaštite životne sredine zavisi od dobre volje vlade, koja u svom dosadašnjem mandatu nije pokazala brigu“, navodi se u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga