Zelena mreža: Grad nam uzima intelektualnu svojinu

Problemi počeli kada su gradske vlasti u Novom Sadu zatražile da preuzmu pijacu

09. juna 2015

Predsednica Zelene mreže Vojvodine Olivera Radovanović optužila je danas gradske vlati u Novom Sadu da uzimaju “intelektualni rad i svojinu” te nevladine organizacije.

“Grad ne treba da se bavi manifestacijama koje organizuju nevladine organizacije”, kazala je Olivera Radovanović na konferenciji za novinare i dodala da je pre šest meseci predstavnik gradskih vlasti ponudio Zelenoj mreži Vojvodine da Grad Novi Sad preuzme organizaciju pijace “Moj salaš”.

Gradske vlasti ranije su demantovale navode Zelene mreže Vojvodine i saopštili da je došlo do problema na relaciji između proizvođača i te nevladine organizacije, zbog čega neće biti pijace “Moj salaš”, već će sličnu manifestaciju organizovati Javno komunalno preduzeće Tržnica.

Pijacu “Moj salaš” Zelena mreža Vojvodine organizovala je od 2004. godine, i predstavljala je rezultat zajedničkog rada poljoprivrednih proizvođača i stručnjaka okupljenih oko te nevladine organizacije, uz pomoć Grada Novog Sada.

Cilj pijace bio je da se popularizuju organska i tradicionalna poljoprivredna proizvodnja i potrošačima obezbedi kupovina zdravstveno bezbednih proizvoda bez nakupaca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga