Zdravstveno osiguranje zemljoradnika po starom

To znači da u slučaju porodica koje se bave poljoprivredom, zdravstveno osiguranje će plaćati samo jedan član domaćinstva, i na osnovu toga bračni drug ili nezaposleno dete na čijem imenu nema zemljišta takođe će imati pravo na zdravstveno osiguranje.

28. jul 2011

Skupština Srbije, usvajajući izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju, uvažila je primedbe poslanika Saveza vojvođanskih Mađara i u slučaju poljoprivrednika obavezno zdravstveno osiguranje će plaćati samo oni članovi domaćinstva, čije je osnovna delatnost poljoprivreda, dakle ne svi članovi domaćinstva, kao što je bilo predviđeno u predlogu zakona.

Poslanik SVM-a Arpad Fremond tim povodom izjavio je za portal „Vajdasag Ma” (Vojvodina danas) da je suština njihovog predloga bila sačuvanje starog sistema.

„To znači da u slučaju porodica koje se bave poljoprivredom, zdravstveno osiguranje će plaćati samo jedan član domaćinstva, i na osnovu toga bračni drug ili nezaposleno dete na čijem imenu nema zemljišta takođe će imati pravo na zdravstveno osiguranje. Kao sledeći korak, treba da tražimo izmene Zakona o penzionom osiguranju u pogledu osiguranja zemljoradnika. I u slećem periodu treba da radimo na tome da zdravstveno i penziono osiguranje zemljoradnika bude što jednostavnije” – rekao je poslanik Arpad Fremond.

(VajdasagMa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga