Zdravko Šotra: Predsednik države je ‘autobusokrata’

"Dubina stvarne tragedije koju živimo je što Vučić veruje da su ti dovedeni statisti - autentični narod koji je sam došao"

28. feb 2019

Reditelj Zdravko Šotra kaže da je predsednik države Aleksandar Vučić „autobusokrata“ navodeći da vlast „ne rizikuje nijedan skup bez velikog učešća autobuskog saobraćaja“.

„Snimao sam, u Novom Sadu, seriju o Lazi Kostiću neposredno pre poslednjih predsedničkih izbora, mučili smo muku da popunimo ulice statistima jer nismo imali budžeta da pravimo  masovne scene. Od tada profesionalno zavidim Predsedniku. On može da pravi masovne scene, ima autobusa i statista koliko god hoće“, rekao je Šotra za novi broj nedeljnika NiN, govoreći o tome da li je Vučić autokrata.

Šotra kaže da je „dubina stvarne tragedije koju živimo“ što Vučić „veruje da su ti dovedeni statisti – autentični narod koji je sam došao“.

Na pitanje zašto podržava Savez za Srbiju, Šotra kaže da podržava svaku nadu da se nešto promeni i pita: „Šta drugo može biti nada da je promena moguća nego da se okupe svi kojim imaju jedan cilj“?

On je rekao da je jedini cilj koji postoji da ode čitav sistem koji je Vučić stvorio.

„Ne mogu da pojmim kako nam se desilo da pored svog iskustva koje smo prošli dođemo do tačke da jedan čovek predstavlja sve i da njegov odlazak zaista znači promenu sistema. Trivijalno je, ali je tako“, naglasio je Šotra.

(Beta, foto: YouTube screenshot RTS)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga