Zbogom Brus Li odbio da bude predgrupa Ceci

...iz etičkih razloga

10. jan 2015

Članovi benda „Zbogom Brus Li“ objavili su danas da su dobili poziv da 13. januara budu  predgrupa na koncertu Svetlane Ražnatović i da su tu ponudu iz etičkih razloga odbili.

Muzičari su na svom Fejsbuk profilu naveli da se zbog toga pomalo i kaju.

„To bi bila jedinstvena prilika da dotaknemo atribute velike majke, duhovno se približimo stvaraocu i eventualno svrstamo sebe u red svetih srpskih rokera. Amin!“, piše u objavi benda.

Frontmen benda Slavko ocenio je da nakon što se digla prašina oko transparenta na mostu i oko fejsbuk pobune protiv koncerta, organizatori pokušavaju da nađu neki balans i poručio da to rade na neki čudan način.

„Svakako ne bismo svirali ni da nam ponude petinu honorara glavne zvezde ovogodišnjeg dočeka po julijanskom kalendaru“, istakao je Slavko, frontmen benda.

On je dodao da bi „Zbog Brus Li“ nastupao eventualno ukoliko bi im bilo dozvoljeno da na licu mesta kažu šta misle o svemu tome.

„A to je: ne bismo se bavili muzičkim ukusom i vrednošću njenog rada i njoj sličnih. Pre svega, ona je meni simbol nekih
vremena koja se vraćaju, a to su devedesete. Za Cecu, na Trgu za novu godinu, mi je prva, najblaža asocijacija – novi rat“, naveo je frontmen u pisanoj izjavi.

Slična situacija, dodao je, desila se 1999. kada je bend bio pozvan da svira na novosadskom trgu u okviru, kako je istakao, lakrdijaške manifestacije „TARGET“.

„Taj nastup smo takođe odbili jer nam se nije pevalo dok nedužni ljudi ginu, za tuđe „ideale“. Posledica toga su bili razni telefonski pozivi i sumnjivi susreti pretećeg tipa“,  piše u izjavi članova benda.

„Pre Cece – ni u we-ce!“, dodaju Zbogom Brus Li.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga