Zbog prisluškivanja opozicije traže smenu Vulina

Novinarska udruženja traže od tužilaštva da istraži sumnje

18. feb 2020

Opozicija zahteva smenu ministra odbrane Aleksandra Vulina zbog očigledih dokaza da je imao uvid u elektronsku prepisku Nedeljnika i Dragana Šutanovca. Novinarska udruženja traže od tužilaštva da istraži sumnje. Osim najave iniciranja istrage od ministra zasad samo opravdanja.

Posle najave ministra Vulina da će lično pokrenuti postupak i istragu kako bi se dokazalo da li je imao uvid u elektronsku komunikaciju između Nededeljnika i bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, reagovali su i poslanici opozicije koji traže da Vulin bude smenjen.

Sve je bila samo greška, tvrdi ministar vojni Vulin i objašnjava da je Nedeljnik u njegovom saopštenju pomenut bez ikakvih razloga.

Poslanici opozicije ne očekuju da se o bilo čemu razgovara na Skupštinskom odboru za bezbednost, jer je predsednik Odbora Igor Bečić iz redova naprednjaka. Kako kažu, nikad se na tom Odboru nije ozbiljno raspravljalo o ovako opasnim situacijama.

Ovo se ne dešava prvi put u našoj istoriji, ali se prvi put dešava da se neko ponosi time, kaže poslanik Nove stranke Zoran Živković.

„Onda imamo ponovo cirkus da će sad Komlenski iz Pokreta socijalista da tuži Vulina da bi se dokazalo da je Vulin narodni heroj, dobar dečko, pametan, normalan ili nešto od tih nedokazivih stvari“, dodaje Živković.

Dušan Telesković iz Nedeljnika poručuju da svi dobro znaju razliku između Kurira i njihovog lista kao i da je jasna razlika između intervjua i autorskog teksta, i traži da Tužilaštvo reaguje.

„On (Vulin) negira da se to sve desilo, neka ohrabri Tužilaštvo da radi svoj posao ili neka mu skinu poslanički imunitet da Tužilaštvo može da radi svoj posao“, navodi Telesković.

Bivši ministar odbrane Dragan Šutanovac kaže da ne zna ko je trenutno predmet obrade – on ili urednik Nedeljnika.

„Ono što je činjenica je da se svojom reakcijom ministar praktično ‘autovao’ da koristi, zloupotrebljava da li resurse Vojno-bezbednosne agencije ili postoje neki civilni centri moći neke parabezbednosne službe koje se bave monitoringom komunikacija i te izveštaje podnose u ovom slučaju ministru Vulinu“, ističe Šutanovac.

Presretanje komunikacije za pripadnike službe je, kaže Šutanovac, „mačiji kašalj“ i to, po njegovom mišljenju, objašnjava celu situaciju.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga