Zbog nacističkog pozdrava ostavka člana nove vlade Bugarske

U novoj vladi konzervativca Bojka Borisova, koja je dužnost preuzela 4. maja, tri su krajnje desničarske stranke okupljene u grupaciji "Ujedinjene patriote"

17. maj 2017

Zamenik ministra u novoj vladi Bugarske podneo je ostavku jer se 2008. slikao kako nacistički pozdravlja figuru oficira u muzeju voštanih figura Greven u Parizu.

„Napetost koju je ta slika izazvala nije za dobrobit vlade i zato sam zatražio da budem razrešen dužnosti“, rekao je danas novnarima zamenik ministra za regionalni razvoj Pavel Tenev.

Mediji su tu kompromitijuću fotografiju našli na njegovom Fejsbuk profilu.

„Ja uopšte ne delim tu filozofiju“, rekao je Tenev i dodao da je njegov pozdrav rukom ispruženom ukoso naviše bio „gest ismevanja“.

Nacionalistički vicepremijer Valeri Simeonov je ocenio kao „glupost“ objavljivanje kompromitujuće fotografije. On je rekao da je i sam tokom 1970-ih posetio nacistički kamp Buhenvald u Nemačkoj i dodao „Ko zna kakve smešne slike su mogle tamo da se naprave“.

U novoj vladi konzervativca Bojka Borisova, koja je dužnost preuzela 4. maja, tri su krajnje desničarske stranke okupljene u grupaciji „Ujedinjene patriote“. Iz te grupacije su dva potpredsednika vlade, dva ministra i nekoliko njihovih zamenika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Ekipa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga