Zaz večeras nastupa u Novom Sadu

U okviru festivala Cantat Novi Sad na Petrovaradinskoj tvrđavi večeras nastupa slavni francuski bend Zaz

24. avg 2011

U okviru Međunarodne nedelje horskog pevanja, koja se u Novom Sadu održava od 22. do 28. avgusta, večeras će nastupiti francuski bend Zaz.

Pevačica Izabel Žefroa rekla je na konferenciji za novinare da će na koncertu nastupiti bend u punom sastavu i da će svirati pesme sa albuma, ali i one koje publika još nije imala prilike da čuje.

„Koncert će biti mešavina pesama koje publika zna sa albuma, ali biće tu i roka, džeza, svinga. Pripremili smo pravi muzički miks koji ćemo započeti pesmom Prolaznici (Le pašant)“, rekla je Izabel.

Nastup popularnog benda biće održan na Petrovaradinskoj tvrđavi, a pre Zaza nastupiće Jang sving sekstet (Tha Young Swing Sextet) iz Subotice, Špiritus movens (Shpiritus) iz Beograda, Šesto čulo iz Sremske Mitrovice i Žens (Jeuns) iz Novog Sada.

Subotički bend Đas (Gyaš) nastupiće nakon završetka koncerta Zaz.

Organizatori su najavili da će ulaznice moći da se kupe i na ulazu u Petrovaradinsku tvrđavu po ceni od 1.590 dinara i da ih ima dovoljno za sve zainteresovane.

Tokom trećeg dana festivala „Kantat Novi Sad“ biće održane muzičke radionice koje će se baviti evropskom, američkom, južnoslovenskom i popularnom muzikom i u kojima će učestvovati ljubitelji horskog pevanja iz više zemalja Evrope i sveta.

Na festivalu Kantat Novi Sad danas će biti održano i predavanje „Horska muzika savremenih pravoslavnih kompozitora“ koje će održati britanski kompozitor i sveštenik Ivan Modi (Moody).

Organzator Međunarodne nedelje horskog pevanja „Kantat Novi Sad“, koja se prvi put održava u Srbiji, je Muzička omladina Novog Sada, a manifestaciju su podržali Gradska uprava Novg Sada i Evropska asocijacija horova „Evropa Kantat“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga