Završena obnova škole u Staroj Pazovi

Iz budžeta APV obezbeđeno 30,3 miliona dinara

14. apr 2016

Škola za osnovno i srednje obrazovanje dece sa smetnjama u razvoju „Anton Skala“ u Staroj Pazovi kompletno je obnovljena uz podršku Pokrajinske vlade, a za obnovu  i adaptaciju objekta, koji je bio u izuzetno lošem stanju, pokrajinska Uprava za kapitalna ulaganja obezbedila je 30,3 miliona dinara, dok je opština Stara Pazova finansirala nabavku nameštaja za učionice, rečeno je danas prilikom obilaska te obrazovne ustanove.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić kazao je novinarima da je prilikom posete školi pre nekoliko meseci, zatečena zgrada koja se obrušava, u kojoj je ogromna vlaga i u kojoj deca nisu imala pristup toaletu.

„Tada smo čvrsto rešili da od ove škole napravimo ustanovu kojom bi se ponosila svaka evropska zemlja – i to smo postigli“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Pajtić je ocenio da je škola „Anton Skala“ danas lepša, savremenija i opremljenija nego druge slične institucije u zemljama Zapadne Evrope.

„Ponosni smo zbog toga što danas deca sa smetnjama u razvoju ovde, u školi ‘Anton Skala’, imaju priliku da odrastaju u uslovima koji čuvaju njihovo dostojanstvo“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade.

Direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković istakao je da su i do sada zaposleni u školi „Anton Skala“ nastavu i odnos prema deci negovali na poseban način, sa mnogo ljubavi i posvećenosti.

„Sada ćete to moći da činite u novim, modernim učionicama, kojih ne može niko da se postidi i 21. veku“, rekao je Malenković.

Direktorka škole Tanja Todorović, zahvalila se Pokrajinskoj vladi na podršci koja je omogućila da, kako se navodi, nakon 40 godina deca sa smetnjama u razvoju imaju jednake uslove za obrazovanje kao ostala deca.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga