Završen protest Protiv diktature, građani pozvani da se okupe i sutra

"Nemojte dozvoliti da ovaj plamen utihne"

16. apr 2017

U Beogradu ispred Doma Narodne skupštine večeras je oko 20 časova završen protest „Protiv diktature“, a građani su pozvani da se i sutra u 18.00 ponovo okupe na istom mestu.

Na protestu je bilo stotinak ljudi, a jedan od okupljenih pozvao je građane da opet dođu, da zadrže pozitivan duh i istakao da su večeras na protestu bili pravi borci za slobodu i pravdu i pošten svet.

„Nemojte dozvoliti da ovaj plamen utihne. Vidimo se sutra u šest“, kazao je jedan od mladića.

Demonstranti su nosili transparente sa natpisima „Vaskrsni Srbijo“, „Mućak“ i „Protiv terora vlasti“, duvali u pištaljke uzvikivali „Vučiću lopove“, „Kupi nam diplome Nebojša“, „Ostavke, ostavke“, „Izlazite napolje“.

Oni su nešto pre 19.00 časova pošli u protestnu šetnju, a maršuta je bila nešto kraća – od Doma Narodne skupštine preko Doma omladine, Trga Republike, Studentskog trga, Kalemegdana i zatim su se Ulicom kneza Mihaila vratili do Doma Narodne Skupštine.

Na skupu je bilo vidljivo prisustvo policije u civilu i saobraćajnih policajaca.

Protesti u Beogradu i drugim gradovima Srbije su počeli 3. aprila, dan posle predsedničkih izbora.

Građani traže smenjivanje „političke elite“ na čelu s premijerom i pobednikom izbora Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenjivanje članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija i razrešenje „svih korumpiranih funkcionera“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga