Završen protest, građani se razišli

SzS dao rok da se do sutra, do 15 sati, oslobode svi uhapšeni zbog ulaska u zgradu RTS-a

17. mar 2019

Građani koji su nalazili ispred zgrade policijske stanice „29. novembar“ u Beogradu razišli su se večeras oko 18 časova, nakon što je jedan od lidera Saveza za Srbiju Boško Obradović dao rok da se do sutra, do 15 časova oslobode svi uhapšeni zbog ulaska u zgradu Radio-televizije Srbije.

Obradović je dodao da će u suprotnom organizatori protesta saopštiti kada je novo okupljanje i da će u svojim zahtevima ići do kraja.

Obraćajući se sa kamiona ispred policijske stanice „29. novembar“, Obradović je kazao da su uhapšeni iz beogradske zgrade policije premešteni u razne prekršajne sudove.

„Svi uhapšeni koji imaju između 18 i 20 godina su evakuisani iz ove stanice u poslati u različite prekršajne sudove gde im se izriču različite mere, od 48 sati zadržavanja do pritvora od mesec dana“, rekao je Obradović.

On je kazao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „lud“ jer okuplja aktiviste njegove stranke kako bi ih uputio u Beograd.

„On želi građanski rat, mi nećemo učestvovati u tome. Kada se ponovo okupimo, nema nazad, to je kraj“, kazao je Obradović.

Kamion sa kojeg su se govornici obraćali takođe je napustio Bulevar despota Stefana u kojoj se nalazi policijska stanica.

Kako javlja reporter agencije Beta, policija je i dalje prisutna u kordonu, ali su skinuli šlemove.

(Beta, foto: N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga