Završen nacrt zakona o prenosu nadležnosti na Vojvodinu

Predsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije Vlatko Ratković izjavio je da je završen nacrt zakona o prenosu n…

06. okt 2009

Grb VojvodinePredsednik Zakonodavnog odbora Skupštine Srbije Vlatko Ratković izjavio je da je završen nacrt zakona o prenosu nadležnosti sa Republike na Pokrajinu i najavio da će se taj nacrt “vrlo brzo” naći pred Vladom Srbije.
“Samim tim, može se očekivati da će se i zakon o utvrđivanju nadležnosti i statut Vojvodine naći na dnevnom redu već na sledećoj sednici Skupštine Srbije”, rekao je Ratković za sutrašnji novosadski “Dnevnik”.
Dodao je da će prethodno u vojvođanskom parlamentu biti utvrđena “pravno-tehnička redakcija” samog statuta, kako bi bio usaglašen sa zakonom o nadležnostima.
Šef poslaničke grupe “Za evropsku Vojvodinu” u pokrajinskom parlamentu Dragoslav Petrović rekao je za “Dnevnik” da postoji mogućnost da poslanici o usaglašavanju statuta za zakonom o nadležnostima po hitnom postupku odlučuju na sednici Skupštine Vojvodine 15. oktobra, ukoliko Vlada Srbije u četvrtak utvrdi predlog tog zakona.
On je kazao i da je Izvršno veće Vojvodine spremno da u roku od 24 časa utvrdi predlog “pravno-tehničkih” izmena predloga statuta, te da pokrajinski parlament potom može u roku od sedam dana da usaglasi predloženi najviši pravni akt Pokrajine sa zakonom o prenosu nadležnosti.
On nije želeo da precizira koje konkretne izmene će se desiti u statutu koji je Skupština Vojvodine usvojila 14. oktobra prošle godine.
Prema njegovim rečima, neće biti suštinskih izmena statuta, već je moguće da će neke od pomenutih odredbi “samo biti na drugačiji način formulisane”.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga