Završen 10. protest Protiv diktature u Novom Sadu, naredni 17. aprila

Studenti najavili nove vrste akcija

13. apr 2017

U centru Novog Sada večeras je održan deseti protest „Protiv diktature“, a učesnici su najavili novo okupljanje u ponedeljak, 17. aprila.

Studenti su naveli da će dane pauze protesta zbog Uskrsa iskoristiti da bi radili na zahtevima pročitanim 10. aprila, najavivši da će ih „dodatno iskristalisati“, i pripremiti druge vrste akcija.

„Moć je u našim rukama, samo treba da je prigrlimo“, poručili su studenti i građani na protestu „Protiv diktature“.

Pozvali su i sve učesnike protesta širom zemlje da iskoriste iduće dane za razgovor s poznanicima, komšijama i sugrađanima, i pozovu ih da se od ponedeljka priključe protestima u što većem broju.

„Radićemo na tome da sve greške ispravimo i da se zajedno borimo do kraja protiv ove vlasti i diktature“, poručio je student Milan Perišić.

Učesnici protesta nosili su transparente: „Vučiću dosadan si i nerviraš me“, „Nacionalizam zaglupljuje“, „Srbija ima F“, „Čestitam vam prvih 10 od prvih 100 dana“, „Sine, zajedno smo jači“ i „Smrt seksizmu“.

Uz dobošare učesnici su skandirai „Padni mi na grudi Nebojša“, „Ima nas“ i „Dole vlast“.

Protestna kolona se zaustavila ispred zgrade Radio-televizije Vojvodine, gde su skandirali „Hoćemo uživo!“ i „Stop režimskom izveštavanju, lažima i medijskim manipulacijama, hoćemo slobodne medije!“.

U večerašnjem protestu učestvovala je i grupa studenata iz Grčke, koji su rekli da podržavaju borbu mladih u Srbiji.

„Dolazimo iz Grčke i podržavamo vašu borbu protiv korumpiranog sistema. Nemojte stati, borite se do kraja!“, kazali su oni s kamiona.

Učesnici su se priključili humanitarnoj akciji za pomoć beskućnicima iz Svratišta u Futogu, te je tokom protesta sakupljeno više kesa odeće i hrane, što će biti poklonjeno toj instituciji.

Deseti protest u Novom Sadu je protekao bez incidenata i bez prisustva uniformisane policije. Saobraćajna policija je regulisala saobraćaj na prometnim raskrsnicama.

Studenti su ranije novinarima rekli da ih „nepoznati ljudi već danima fotografišu, snimaju i dolaze ispred kuća“.

Novi protest biće održan posle Uskrsa, u ponedeljak 17. aprila, ali još nije precizirano odakle i u koliko sati. Studenti će najavu objaviti na društvenim mrežama.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Državne jasle
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga