Zatvoreno pet lokala zbog loše protivpožarne zaštite

Do sada su pregledana 94 od oko 1.000 ugostiteljskih objekata u kojima će biti sproveden vanredni inspekcijski nadzor

05. apr 2012

Načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je danas u Novom Sadu da je pregledom ugostiteljskih objekata u tom gradu uočen niz nepravilnosti zbog čega je pet lokala zatvoreno.

Marić je na konferenciji za novinare u vatrogasnoj službi rekao da su u Novom Sadu tokom vanrednog inspekcijskog nadzora napisane 54 prekršajne prijave i da je pet lokala dobilo privremenu zabranu rada dok se ne otklone nepravilnosti.

Prema njegovim rečima, zabranu rada dobili su diskoteka Studio, pivnica Gusan i kafići Baroko, Dva galeba i For sejl (For sale), a u Novom Sadu do sada su pregledana 94 od oko 1.000 ugostiteljskih objekata u kojima će biti sproveden vanredni inspekcijski nadzor.

„Sigurno se pitate zašto i diskoteka Kontrast nije imala zabranu rada, ali je u tom objektu postojao evakuacioni izlaz i tragedija bi verovatno bila manja da nije bilo tako puno ljudi unutra i da požar nije kasno prijavljen“, rekao je Marić.

On je kazao da je u Srbiji do sada pregledano oko 650 objekata i da je podneto 128 prekršajnih prijava i uručeno više od 1.000 mera za otklanjanje uočenih nedostataka u sistemu protivpožarne zaštite.

„Do 4. maja pregledaćemo sve objekte u Srbiji, a nakon toga započećemo vanredne inspekcijske preglede u igraonicama za decu, vrtićima i stambenim zgradama“, rekao je Marić i dodao da ceo posao obavlja svega 250 inspektora.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga