Zatvoren „Kamp bez granica“ u Kanjiži

Jačanje međusobne povezanosti i poverenja

29. juna 2015

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice i Centar za mlade „Ana i Bastian“ iz Kanjiže, u okviru projekta Pokrajinske vlade „Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini“, organizovali su manifestaciju „Kamp bez granica, Kanjiža 2015“.

Svrha kampa, koji je održan od 24. do 27. juna 2015. godine u Kanjiži, bila je da se učenici srednjih škola s teritorije cele Vojvodine u okviru četvorodnevnog kampa druže, međusobno upoznaju i nadmeću u popularnim igrama veštine, spretnosti i znanja.

Specifičnost ovog potprojekta ogledala se u tome što su ekipe, pored toga što su mešovite po polnoj i etničkoj strukturi, formirane od predstavnika različitih škola koje učestvuju u projektu i tako jačaju međusobnu povezanost i poverenje.

Pored nadmetanja bio je organizovan i prateći program kreativnih radionica s ciljem međusobnog upoznavanja, prevazilaženja etničkih predrasuda i jačanja međunacionalnog poverenja.

Završne svečanosti održane su u subotu, 27. juna 2015. godine, na Gradskoj plaži „Štrand“ u Kanjiži. Mihalj Njilaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, svečano je zatvorio ovogodišnje igre, nakon čega su učesnicima dodeljeni priznanja i nagrade.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga