Zatvara se Zeleno zvono

...usled pritisaka i nerazumevanja

13. apr 2016

Zrenjaninski klub Zeleno zvono saopštio je danas da od 24. aprila više neće raditi i da to kultno mesto neće dočekati najavljivani 25. rođendan.

U saopštenju Zelenog zvona se navodi da taj klub poslednjih godina ne posluje dovoljno profitabilno da bi moglo da izmiruje stalne i novonametnute obaveze, kao i da su u poslednje četiri, a naročito u poslednje dve godine, pritisci od strane formalnih, a još više neformalnih čelnika gradske vlasti, postali apsolutno nepodnošljivi.

„Bilo je pokušaja da skrenemo pažnju na probleme sa kojima se susrećemo, ali na svaki naš medijski pokušaj da objasnimo stvarno stanje stvari, dobijali smo ili zajedljivu botovsku mržnju ili spočitavanje sa najvišeg mesta o tome koliko je Zeleno zvono dužno ovom gradu. S druge strane, nikada se nije pričalo o tome da li je Zeleno zvono svojim dvadesetpetogodišnjim kulturnim delovanjem zadužilo ovaj grad“, piše u saopštenju.

U njemu se dodaje i da sve ono što je Zeleno zvono uradilo za grad, ako već ne prepoznaje lokalna javnost, u svakom slučaju ostaće u sećanjima ljudi koji žive ili su živeli u Zrenjaninu.

„Vreme je da usled pritisaka i nerazumevanja stavimo tačku na naše dosadašnje delovanje. Da ne bismo otišli u tišini, jer nikada nismo ćutali, zvonićemo do izbora 24. aprila. A 24. aprila – svi biramo svoje društvo. Mi smo svoje davno odabrali“, poručuje se u saopštenju.

U njemu se dodaje i detaljnije o svemu može da se pročita na stranici kluba na Fejsbuku.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga