Zaštitnik građana: Beočin da sagradi prihvatilište za životinje

Opština se oglušila o zakonsku obavezu da obezbedi prikupljanje i zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja

08. sep 2016

Zaštitnik građana je utvrdio da je opština Beočin načinila propust u radu jer nije ispunila svoje obaveze predviđene Zakonom o veterinarstvu  i Zakonom o dobrobiti životinja da na svojoj teritoriji obezbedi zoohigijensku službu i prihvatilište za napuštene životinje.

Kako se navodi na portalu Zaštitnika građana, navedenim propustima u radu opština Beočin se oglušila o zakonsku obavezu koju ima kao jedinica lokalne samouprave, da obezbedi prikupljanje i zbrinjavanje napuštenih i izgubljenih životinja, i na taj način ugrožava zdravlje i bezbednost građana na njenoj teritoriji.

Zaštitnik je na osnovu utvrđenih propusta, uputio opštinskim vlastima preporuku da u najkraćem mogućem roku izvrše svoje obaveze iz Zakona o veterinarstvu i Zakona o dobrobiti životinja i obezbede na svojoj teritoriji zoohigijensku službu i prihvatilište za napuštene životinje.

U preporuci se navodi i da je potrebno da opština Beočin obavesti Zaštitnika građana u roku od 60 dana o preduzetim merama, uz dostavljanje relevantne dokumentacije i drugih dokaza na osnovu kojih se sa sigurnošću može utvrditi da je postupljeno po preporuci.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga