Zastava Vojvodine vraćena na Gradsku kuću u Zrenjaninu

Zastava vraćena s pranja, ali se na neki drugim institucijama kanda još uvek pere

22. jan 2013

Zastava Vojvodine vraćena je danas na zrenjaninsku Gradsku kuću, kako je to prošle nedelje najavio Radovan Bulajić, predsednik Skupštine grada. On je, nakon što je zrenjaninska opozicija oštro reagovala jer vojvođanska zastava nedostaje sa zgrade Gradske kuće i nekoliko javnih preduzeća i ustanova, izjavio da je zastava sa sedišta Gradske uprave Zrenjanina skinuta radi pranja, a da rezervne nije bilo. Kako je rekao, njeno uklanjanje nije učinjeno zbog političkih razloga, već je skupštinska služba po naređenju gradonačelnika Zrenjanina sve zastave „morala da upriliči, odnosno, opere ili zameni ako su pocepane“.

Danas je opet reagovala i zrenjaninska LSV, koja je pozdravila vraćanje vojvođanske zastave na Gradsku kuću u Zrenjaninu, ocenivši da je time održana reč predsednika lokalne Skupštine. Ligaši su, međutim, upitali zbog čega zastave Vojvodine nema na nekoliko mesta u Gradskoj kući, gde su postavljene republička i gradska.

– Zrenjaninski ligaši i ligašice pitaju odgovorne zbog čega zastave Vojvodine nema u sali Skupštine grada Zrenjanina, sali Gradskog veća i Multimedijalnoj sali u Gradskoj kući? Tamo se sada nalaze zastave Srbije i Grada, ali ne i vojvođanska. Obaveštavamo gradonačelnika Bošnjaka da je i on obavezan na poštovanje Ustava i da nije iznad zakona i pitamo ga zbog čega je zastava Vojvodine sklonjena i iz njegovog kabineta, pa tako sada tamo stoje samo zastava Republike Srbije i grada Zrenjanina – stoji u današnjem saopštenju LSV, u kojem se postavlja i pitanje da li to znači da gradonačelnik podržava kampanju, kako se navodi, ekstremističkih organizacija, koja se ovih dana vodi protiv vojvođanske zastave, a u kojoj se ona pali i cepa.

Ligaši su upozorili i da zastave Vojvodine nema ni na zgradama zrenjaninskog Kulturnog centra, kao i javnog preduzeća „Čistoća i zelenilo“ i pozvali zrenjaninsku vlast na neselektivno poštovanje svih simbola.

Žana Majski (Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga