Zaposlenima na FTN-u znatno smanjene plate, rukovodstvo bez komentara

Zvaničnog obrazloženja nije bilo

12. feb 2016

Nekoliko zaposlenih na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu optužilo je danas rukovodstvo te ustanove da im je protivzakonito umanjilo plate, a dekan tog fakulteta Rade Doroslovački nije želeo da komentariše ovaj slučaj.

Zaposleni, koji su želeli da ostanu anonimni, kazali su za agenciju Beta da je im znatno umanjena zarada za januar mesec.

Ispričali su da zvaničnog obrazloženja nije bilo, a naknadno im je rečeno da je smanjenje zarada “posledica prelaska na novi obračun” i “delimičnog smanjivanja angažovanja sopstvenih sredstava za zarade, u cilju štednje i racionalnijeg poslovanja”.

Dodali su da su naknadno obavešteni da je odluka doneta na “Velikom dekanskom kolegijumu” i naveli da je najavljeno da će se razmatrati i na narednoj sednici Velikog dekanskog kolegijuma, Nastavno-naučnog veća i Saveta fakulteta.

Zaposleni su kazali da im je nezvanično rečeno da su im plate umanjene zbog izgradnje nove zgrade elektrotehničkih departmana.

Dekan FTN-a Rade Doroslovački nije želeo za agenciju Beta da komentariše ove optužbe. “Dođite na fakultet pa će vam službe objasniti”, kazao je on.

Prodekan za investicije Srđan Kolaković rekao je da taj slučaj nije u njegovoj nadležnosti i uputio na prodekana za finansije Vladimira Katića, čija je sekretarica agenciji Beta kazala da je “izašao na sastanak u grad i da se neće vraćati, a da su u ponedeljak i utorak praznici”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kaldrma
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga