Zaposleni u Dnevniku zahtevaju da se reši spor sa VAC-om

Oni su optužili holding Dnevnik da već šest meseci odbija da sprovede odluku pokrajinskih vlasti i zatražili hitan prijem kod pokrajinskog premijera Bojana Pajtića

29. mar 2011

Zaposleni u preduzeću Dnevnik Vojvodina pres,  koje izdaje list Dnevnik, zatražili su danas od Vlade Vojvodine da hitno sprovede svoju odluku od jesenas, kojom je prihvatila ponudu nemačke medijske grupacije VAC, koja je odlučila da pokloni svoj udeo od 55 odsto zaposlenima u tom preduzeću.
Zaposleni u DVP-u u saopštenju za javnost su zatražili od Vlade Vojvodine da sprovede svoju raniju odluku, jer „vremena nema”.
Oni su optužili holding Dnevnik da već šest meseci odbija da sprovede odluku pokrajinskih vlasti i zatražili hitan prijem kod pokrajinskog premijera Bojana Pajtića.
Dodali su da je u pitanju sudbina najstarijeg i najvažnijeg lista na srpskom jeziku u Vojvodini i njegovih 146 zaposlenih.
Član uprave i predstavnik VAC-a za Srbiju Peter Lange u izjavi dostavljenoj medijima optužio je danas holding Dnevnik da je poslednjih meseci sprovodio “neodgovornu taktiku odugovlačenja” i na taj način blokirao ponudu VAC-a, odnosno „poklon zaposlenima”.
Ocenio je da je „skandalozno” to što holding, uprkos važećim odlukama vlada Srbije i Vojvodine, uskraćuje svoj potpis i time rizikuje budućnost zaposlenih.
Predlog podrazumeva i da VAC odustane od 1,8 miliona evra zajma koji je dao DVP-u presu u ukupnom iznosu od 3,2 miliona evra. Preostalih 1,4 miliona evra DVP bi počeo da otplaćuje nakon pet godina, a plan o otplati duga bio bi naknadno sačinjen.
Protivnici ovakvog rešenja ranije su navodili da VAC nije ispoštovao ugovorne obaveze koje je preuzeo prilikom kupovine Dnevnika, poput izgradnje nove štamparije koja je trebalo da se nalazi u novoj zgradi Dnevnika, koju je takođe trebalo da izgradi VAC.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Jesen
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga