Zapažen nastup Vojvodine na sajmu Frut logistika

Najviše interesovanja za vojvođanske jabuke i višnje

10. feb 2014

Vojvođanski proizvođači voća nastupili su na ovogodišnjem sajmu Frut logistika (Fruit Logistica) u Berlinu, na zajednočkom štandu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Fonda za podršku investicija u Vojvodini (VIP).

Kako se navodi u saopštenju VIP fonda, sedam kompanija koje su predstavljene na štandu u Berlinu ukupno proizvedu 17.000 tona voća i povrća godišnje.

Među firmama iz Vojvodine predstavile su se “Ripe Fruit Farm” iz Selenče, “Evropa Fruit” i “Dobro voće” iz Novog Slankamena, “Agrofructus” iz Kaća, “Atos Fructum” iz Male Remete i “Sirmium Fruit” i “Green Group” iz Šida.

Direktora VIP Fonda Aleksandar Stojkov izrazio je zadovoljstvo nastupom domaćih firmi na sajmu i dodao da postignut najvažniji cilj posete Berlinu, a to je promocija izvoza domaćeg svežeg voća.

“Štand je privukao pažnju i dobio dobre kritike, a kompanije su tokom tri dana sajma imale mnoštvo sastanaka sa potencijalnim stranim partnerima. Najviše interesovanja bilo je za jabuke i višnje, ali i za kruške, breskve i nektarine”, naglasio je Stojkov.

Sajam Frut logistika održan je od 5. do 7. februara u Berlinu, a kao katalizator za globalnu proizvodnju svežeg voća i povrća, okupio je ove godine 60.000 posetilaca iz 140 zemalja.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga