Zapaljene prostorije Goranaca

U Borči je u nedelju ujutro zapaljeno sedištve Građanskih inicijativa Goranaca. Ovo je peti napad na Gorance ove godine

28. avg 2011

Nepoznati napadači zapalili su prostorije gradskog odbora Građanske inicijative Goranaca u Borči, saopšteno je iz tog udruženja. Prostorije Građanske inicijative Goranaca u tom naselju nalaze se u ulici Julije Delere 3, a predstavnici Goranaca naveli su da su i pre jutrošnjeg napada bili „prebijani i ubijani“.

„Ovo je peti napad na Gorance u ovoj godini. Bacali su bombe, palili su goranske kuće, tukli su i ubijali Gorance, a policija je samo govorila da MUP radi sve na otkrivanju zločinaca“, piše u saopštenju koje je potpisao predsednik tog udruženja Orhan Dragaš.

Građanska inicijativa Goranaca je navela da joj je šef Kabineta predsednika Srbije Miodrag Rakić rekao da su paljenje goranskih kuća i ubijanje Goranaca „u domenu ljudskih prava“ i pitala predsednika Srbije da li ih tretira kao svoje građane.

„Goranci ne znaju da li ih Tadić tretira kao svoje građane ili su Goranci samo meta huligana, nezaštićeni i sami“, piše u saopštenju tog udruženja uz obećanje Gorancima da će ih zašttiti „bez obzira na mišljenje šefa kabineta Borisa Tadića da su građani drugog reda“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga