Zahtev za izmeštanje teškog saobraćaja iz Petrovaradina

Od Petrovaradina je napravljen autoput, kroz koji kamioni tutnje, uništavaju se kuće i ugrožavaju bezbednost

28. apr 2012

Predsednik Skupštine grada Novog Sada Aleksandar Jovanović pozvao je danas Nacionalni park „Fruška gora“ i nadležne ustanove da uvedu taksu za prolazak kamiona preko Fruške gore, kako bi se redukovao teški kamionski saobraćaj kroz Petrovaradin.

Jovanović je danas podržao skup Udruženja građana „Petrovaradin“, koji se održao na raskrsnici Keja Skojevaca i Reljkovićeve ulice, ispred drumsko-železničkog mosta, a tokom kojeg su žitelji Petrovaradina protestvovali zbog prolazaka šlepera.

Ovo udruženje takođe je zatražilo da se što pre počne sa izgradnjom obilaznice oko Petrovaradina, kako bi se teški kamionski saobraćaj izmestio iz ovog dela Novog Sada.

Jovanović je objasnio da bi se uvođenjem taksi za prelaz preko Fruške gore, odakle i dolaze kamioni, teški saobraćaj preusmerio na autoput Beograd-Novi Sad i smanjio za oko 30 odsto kroz Petrovaradin.

On je rekao da se zajedno sa izgradnjom Žeželjevog mosta, mora izgraditi i obilaznica oko Petrovaradina.

„Od Petrovaradina je napravljen autoput, kroz koji kamioni tutnje, uništavaju se kuće i ugrožavaju bezbednost”, rekao je predsednik Udruženja građana „Petrovaradin“ Borislav Čikić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga