Zahtev da RTV dobije zgradu

"Pitanje zgrade RTV-a se mora hitno rešavati, jer je nedopustivo da javni servis Vojvodine nema zgradu

09. okt 2012

Radio-televizija Vojvodine (RTV) od 1999. godine nema svoju zgradu, koja je srušena u NATO bombardovanju i to je problem koji država mora hitno da reši, izjavili su danas pokrajinski sekretar za informacije Slaviša Grujić i generalni direktor RTV-a Siniša Isakov.

„Pitanje zgrade RTV-a se mora hitno rešavati, jer je nedopustivo da javni servis Vojvodine nema rešeno to pitanje, i zato ćemo zajedno svim institucijama države Srbije uputiti zahtev da se zajedničkim sredstvima to i završi“, rekao je Grujić a preneo Pokrajinski sekretarijat za informacije.

Isakov i Grujić su ocenili i da je sistem naplate RTV pretplate loš, a naveli su da problem predstavlja i zastarela tehnika.

Siniša Isakov je rekao da je prosek zaposlenih u ovoj informativnoj kući preko 46 godina i ocenio da bi trebalo podmladiti kadar, a onima koji ispunjavaju uslove za penziju to i omogućiti uz zakonski regulisane otpremnine.

Slaviša Grujić je istakao da je posebno važno da se digitalizuje arhiva RTV-a i na adekvatan način sačuva, jer je u pitanju kulturna baština, koja se ne sme da zapustiti i zaboraviti.

On je još ocenio da je vidno poboljšanje u infromativnim emisijama, vestima i samoj programskoj shemi RTV-a.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga