- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Zaev „Operaciju metla“ započeo smenama u svojoj stranci

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je danas da je doneo odluku da razreši sve predsednike opštinskih organizacija njegove stranke.

„Sinoć sam doneo odluku. Odluka je da se razrešavaju predsednici svih 78 opštinskih ogranaka SDSM. Rešenja o razrešenju ću potpisati u toku dana“, rekao je Zaev, najavljujući da će odmah organi stranke početi postupak za izbor novih lokalnih rukovodstava.

Premijer Severne Makedonije je istakao da će najavljene promene u izvršnoj vlasti i javnim institucijama i preduzećima početi od početka juna.

„Početkom juna ili u prvoj polvini juna promene će se dešavati i društvenom sektoru, a to su javna preduzeća, ministarstva Vlade i i u svim vladinim institucijama“, rekao je on.

Premijer i lider SDSM je dodao da se nastavljaju pregovori sa navećim koalicionim partnerom u Vladi, albanskom partijom DUI, i da očekuje da će se i u toj stranci „uhvatiti metle“.

„U političkom delu u mojoj partiji, gde sam ja nadležan, a to je izbor predsednika opštinskih organizacija, odluku sam već doneo sinoć i saopštio sam je na koordinaciji kolegama iz rukovodstva, zato što je to moje pravo“, rekao je lider SDSM Zoran Zaev.

Čistku u redovima vlasti, popularno nazvanu „Operacija metla“, Zaev je najavio nakon prvog kruga predsedničkih izbora 21. aprila, kada su brojni građani, koji su na parlamentarnim i lokalnim izborima glasali za SDSM, apstinirali jer su nezadovoljni radom njegove vlade i ponašanjem funkcionera.

(Beta/Danas)

Podelite ovu stranicu!