Zabrinuti roditelji traže da se zaustavi nasilje u Novom Sadu

"Vreme je da svi zajedno stavimo prst na čelo, jer smo svi zakazali"

13. feb 2013

Članovi Saveta roditelja Osnovne škole „Prva vojvođanska brigada“ iz Novog Sada, u čijoj se blizini prošle sedmice dogodio oružani obračun dve grupe mladića, pozvali su nadležne da večeras dođu na sastanak u tu školu, kako bi se preduzele konkretne mere i zaustavilo nasilje u gradu.

Roditelji su na sastanak pozvali predstavnike gradskih i pokrajinskih vlasti, policije, mesnih zajednica, Nezavisnog društva novinara Vojvodine i medije.

„Svedoci smo konstantnog nasilja u i oko škola. Prebijanja građana zato što navijaju za neki klub ili ne navijaju ni za kog. Svedoci smo tuča, iznuđivanja, šikaniranja. Vreme je da svi zajedno stavimo prst na čelo, jer smo svi zakazali“, navodi se u pozivu na ovaj skup.

U nedelju je u Novom Sadu održan protest protiv nasilja pod parolom „Prst na čelo“. Reč je o akciji koja je pokrenuta preko društvenih mreža Tviter (Twitter) i Fejsbuk (Facebook), a na protestu se okupilo svega nekoliko desetina građana.

Pucnjava koja se desila prošle nedelje bila je na svega pedesetak metara od osnovne škole i od vrtića, i to oko 13 sati. Niko nije bio povređen, a jedan metak zabio se u fasadu obližnje zgrade.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga