Za unapređenje zdravstva u Vojvodini 150 miliona dinara

Pravo učešća na konkursu imaju sve zdravstvene institucije sa teritorije Vojvodine

15. feb 2016

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedila je 150 miliona dinara za finansiranje i sufinansiranje projekata koji doprinose razvoju i unapređenju kvaliteta zdravstvene zaštite na teritoriji pokrajine, saopšteno je danas iz te institucije.

Kako se objašnjava, pravo učešća na konkursu imaju sve zdravstvene institucije sa teritorije Vojvodine kojima su osnivači lokalna samouprava, AP Vojvodina i Republika Srbija.

U saopštenju se navodi da su sredstva, koja se dodeljuju po javnom konkursu, namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata koji se odnose na izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju objekata zdravstvenih ustanova, nabavku medicinske i nemedicinske opreme, nabavku sanitetskih vozila i razvoj integrisanog zdravstvenog informacionog sistema.

„Obezbeđenjem kontinuiranog pružanja zdravstvene zaštite, poboljšanjem uslova rada u zdravstvenim ustanovama i obezbeđenjem zdravstvene zaštite koja je jednako dostupna svim građanima, očuvaće se i unaprediti kvalitet zdravstvene zaštite u Vojvodini“, piše u saopštenju Uprave.

Javni konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite objavljen je danas i trajaće do 25. februara 2016. godine. Detaljne informacije o objavljenom konkursu, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći i na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja i Pokrajinske vlade, dodaje se u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Terapija
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga