Za ubistvo navijača 10 godina i osam meseci zatvora

Stevan Stanković je osuđen zbog ubistva Dejana Dimitrijevića (27), koje se dogodilo tokom sukoba navijača Vojvodine i Partizana u aprilu 2008. godine u Futogu

26. maj 2011

Stevan Stanković (22) iz Novog Sada osuđen je danas pred Višim sudom u Novom Sadu na deset godina i osam meseci zatvora zbog ubistva Dejana Dimitrijevića (27) u sukobu navijača Vojvodine i Partizana, koji se dogodio u aprilu 2008. godine u Futogu.
Prethodno je Vrhovni sud Srbije ukinuo presudu tadašnjeg Okružnog suda u Novom Sadu, kojom je Stanković osuđen na 15 godina zatvora, jer je ispalio najmanje dva metka u Dimitrijevića i pokušao da ubije maloletnog S. B.
Nemanja Jovanović i Dragan Kaćanski, koji su takođe učestvovali u dogovorenom sukobu navijača, osuđeni su danas na po osam meseci zatvora zbog posedovanja oružja, dok je Dejan Vladušić zbog istog krivičnog dela osuđen na pola godine zatvora.
Prvobitnom presudom Jovanović je osuđen na dve godine i osam meseci zatvora, dok su Kaćanski i Vladušić dobili po dve godine i četiri meseca zatvora.
Preostalih 18 optuženih danas je oslobođeno optužbi da je učestvovalo u tuči, a prvooptuženom Stankoviću produžen je pritvor do pravosnažnosti presude.
Prethodnom presudom većina optuženih je bila osuđena na novčane kazne u rasponu od 40.000 do 120.000 dinara.
Prema navodima optužnice, grupa navijača Partizana i Vojvodine sukobila se 14. aprila 2008. kraj Železničke stanice u Futogu kada su otišli na zakazanu tuču „jedan na jedan“ između Jovanovića i Milana Majkića.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga