Za omladinu 10 miliona od Pokrajine

Pružanje jednakih uslova za sve vojvođanske omladince

18. mar 2016

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu opredelio je i ove godine sredstva u iznosu od 10 miliona dinara za 35 projekata prijavljenih na Konkurs za sanaciju, adaptaciju i opremanje omladinskih udruženja i domova kulture.

Projekate su sekretarijatu podnele omladinske organizacije, ustanove i lokalne samouprave, a cilj je da se mladima omoguće što bolji uslovi za učenje, rad i razonodu.

Pokrajinska sekretarka za sport i omladinu Marinika Tepić istakla je na dodeli ugovora da je prioritet sekretarijata koji vodi “pružanje jednakih uslova za sve vojvođanske omladince, bilo da je reč o omladinskoj politici ili sportu”.

„Kroz sve naše projekte i programe trudili smo se da našoj deci omogućimo jednake uslove, da sve što imaju mladi u Novom Sadu, Pančevu ili Subotici, imaju i mladi u Čenti, Bezdanu ili Vladimirovcu, jer kada su u pitanju mladi i njihov položaj centralizacija ne sme da postoji”, kazala je Tepić.

Ona je stakla da je sekretarijat jedini državni organ u Srbiji koji i na ovaj način pomaže rad organizacija koje se bave mladima.

“Kada je reč o Domovima kulture, za razliku od prošle godine imali smo manje zahteva, što samo znači da smo u proteklom periodu uspeli u našoj ideji da ih oživimo i osnažimo, pa su oni očigledno ponovo postali centar okupljanja mladih u manjim sredinama“, kazala je Tepić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Božanstvo
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga