Za obuku žena na selu 1,3 miliona dinara

Projekti finansirani tim sredstvima obuhvataju obuku oko 500 žena u 32 sela u Vojvodini

11. okt 2013

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova dodelio je danas predstavnicima 13 opština u Vojvodini bespovratna sredstava u vrednosti od 1,3 miliona dinara, koje će se uložiti u informatičku obuku žena na selu.

Sredstva su dobile opštine Vrbas, Odžaci, Kanjiža, Sečanj, Bački Petrovac, Alibunar, Žabalj, Ruma, Žitište, Bačka Topola, Kovačica, Temerin i Subotica.

Projekti finansirani tim sredstvima obuhvataju obuku oko 500 žena u 32 sela u Vojvodini, što će doprineti njihovom ekonomskom osnaživanju.

Direktorica Zavoda za ravnopravnost polova Vesna Šijački rekla je na potpisivanju ugovora o donacijama sa predstavnicima opština, da žene sa sela pripadaju najsiromašnijim društvenim grupama, uprkos svim njihovim sposobnostima, poput vođenja domaćinstva i organske proizvodnje hrane.

Šijački je dodala da ekonomsko osnaživanje žena uopšte, a posebno seoskih, treba da bude u stalnom fokusu, i da se putem informatičkog opismenjavanja ženama nudi unapređivanje preduzetničkih osobina za aktivno učestvovanje na tržištu.

(Beta) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga