- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Pokrajina finansira kupovinu medicinske opreme u Vrbasu i Subotici

Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine saopštila je danas da je Opštoj bolnici u Vrbasu dodelila 36 miliona dinara za nabavku neophodne medicinske opreme za rad odeljenja hirurgije, anestiziologije sa reanimatologijom i endoskopskog kabineta.

Kako se objašnjava u saopštenju Uprave, dodeljenim sredstvima bolnica u Vrbasu će kupiti dva nova aparata za anesteziju, baterijski sistem za ortopediju, video endoskopski stub sa video gastroskopom i kolonoskopom, elektrohirurške jedinice za sečenje i koagulaciju, laparaskopski video lanac sa setom instrumenata i mašine za pranje i dezinfekciju endoskopa.

Finansiranjem ovog projekta preko javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine je podržala opredeljenost Pokrajinske vlade da je zdravlje građana Vojvodine na prvom mestu, jer ulaganje u kvalitetniju i efikasniju zdravstvenu zaštitu na teritoriji Vojvodine  jeste sigurno ulaganje u budućnost pokrajine, dodaje se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Uprava za kapitalna ulaganja dodelila je 48 miliona dinara i subotičkoj Opštoj bolnici. Sredstva će biti iskorićena za nabavku medicinske opreme kojom će se povećati kvalitet rada u odeljenju operacionog bloka i digitalizovati rad radioloških službi.

U saopštenju se dodaje da će ta zdravstvena ustanova uz pomoć dodeljenih sredstava nabaviti i opremu neophodnu za funkcionisanje Centra za veštačku oplodnju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!