Za novog pokrajinskog ombudsmana izabran Zoran Pavlović

Njegov izbor je podržala i opoziciona Demokratska stranka, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila uzdržana

24. nov 2016

Za novog pokrajinskog ombudsmana Skupština Vojvodine danas je izabrala bivšeg okružnog tužilaca Zorana Pavlovića iz Novog Sada.

On je izabran dvotrećinskom većinom u parlamentu.

Skupština je konstatovala kraj šestogodišnjeg mandata pokrajinskog zaštitnika građana Aniko Muškinje Hajnrih, a Pavlović je položio zakletvu i najavio da će se medijima obratiti čim stupi na funkciju.

„Nakon što stupim na dužnost, a to je u roku od 30 dana nakon polaganja zakletve, ja sam spreman da razgovaram sa vama o budućim planovima i aktivnostima koji su preda mnom“, rekao je Pavlović nakon izbora.

Pavlović je do sada radio kao vanredni profesor iz oblasti prava na jednom privatnom univerzitetu, a pre akademske karijere, osim što je bio okružni javni tužilac, radio je i kao rukovodilac Kancelarije specijalnog tužioca za organizovani kriminal u Novom Sadu.

Njega je za funkciju ombudsmana predložilo 39 poslanika Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Saveza vojvođanskih Mađara.

Izbor Pavlovića je podržala i opoziciona Demokratska stranka, a Liga socijaldemokrata Vojvodine je bila uzdržana.

Ranije danas, poslanička grupa Srpske radikalne stranke je navela da ne podržava izbor novog ombudsmana, ali ne zbog predloženog kadra, već zato što ta institucija „nije opravdala očekivanja i nije dobila simpatije među građanima“.

Osim izbora novog pokrajinskog ombudsmana, na dnevnom redu zasedanja je i Izveštaj o izvršenju Pokrajinske skupštinske odluke o budžetu za 2016, godišnji izveštaj o poslovanju JVP „Vode Vojvodine“, odnosno ukupno osam tačaka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga