Za jednu noć oko 50 ilegalaca u području mađarsko-srpske granice

Ilegalci iz Pakistana, Avganistana, Maroka, Alžira, Sirije, Kosova pokušavaju se domoći EU

17. feb 2013

Tokom dana iza nas blizu srpsko-mađarske državne granice u području Segedina zabeleženo je 36 ilegalnih prelaza granice- objavila je Policijska uprava županije Čongrad u subotu.

Prema izveštaju agencije MTI portparol Sabolč Senti izjavio je da granična patrola u petak uveče uočila je jednu grupu od pet članova u autobuskom stajalištu u Morahalmu, i nakon kontrole ličnih podataka ubrzo se ispostavilo da je reč o Pakistancima, koji su ne mnogo ranije ilegalno prešli mađarsko-srpsku granicu. Skoro u isto vreme na periferiji mesta uhvaćeno je još šest Pakistanaca, a tokom noći u dve grupe još osam ilegalaca, takođe iz Pakistana. Nakon nekoliko sati u području graničnog prelaza Reske (Röszke ) privedeno je pet državljana Maroka, a nakon toga dva ilegalca sa Kosova. Rano ujutro mađarska policija je uhvatila još dvojicu iz Maroka, jednog ilegalca iz Alžira i jednog iz Sirije, a pored regionalnog puta E55 još šest Afganistanaca.

Dok su ove akcije trajale na mađarskoj strani državne granice, na srpskoj strani pripadnici granične policije Srbije uhvatili su17 ilegalaca, koji su takođe pokušavali da pređu granicu prema Mađarskoj.

(Vajdasag Ma) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga