Za 11 odsto veća naplata javnih prihoda u Vojvodini

Aleksandra Kolar nova šefica Pajtićevog kabineta

08. jan 2014

U Vojvodini je od januara do septembra 2013. godine evidentirana naplata javnih prihoda u iznosu od oko 225 milijardi dinara, što je za 23 milijarde, odnosno za 11 odsto nominalno više u odnosu na isti period iz 2012. godine, saopšteno je danas sa sednice Vlade Vojvodine.

Budžetska sredstva evidentirana su u iznosu od 144,5 milijardi dinara i, u odnosu na isti period prethodne godine, povećana su za 17,5 milijardi dinara, odnosno za 14 odsto, navodi se u saopštenju za javnost.

Što se tiče raspodele javnih prihoda, budžetu Srbije je usmereno 90,5 milijardi dinara, što je za 22,3 milijarde dinara, odnosno za 33 odsto nominalno više sredstava nego u istom pertiodu 2012. godine, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da navedeni iznos ne obuhvata sredstva čija se naplata evidentira samo na nivou Republike, kao što su porez na dodatu vrednost, akcize kod uvoza, carine i primanja od privatizacije sa teritorije Vojvodine.

Vlada Vojvodine je još saopštila da je na funkciju šefa Kabineta predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića danas imenovana njegova dosadašnja savetnica Aleksandra Kolar.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga