YUCOM oformio tim za brzo reagovanje na izborima

Advokati će uzeti slučajeve u razmatranje, dati pravni savet i pružiti uslugu zastupanja

15. apr 2016

Komitet pravnika za ljudska prava (YUCOM) pozvao je građane da timu za brzo reagovanje te organizacije prijave pretnje i nasilje u vezi sa izborima.

U objavi YUCOM-a se objašnjava da će tim za brzo reagovanje pratiti slobodu okupljanja, prijave predizbornih skupova, kao i eventualne nepravilnosti tokom održavanja skupova, zabrane od strane MUP-a, nasilje i pretnje.

„U slučaju da mislite da vam je povređeno pravo da držite skup onako kako ste planirali, odnosno da vam je stigla prekršajna prijava u vezi sa skupom, kao i ukoliko je u vezi izborne kampanje došlo do pretnji i nasilja, pozovite odmah tim, iznesite nedoumice i zatražite besplatnu pravnu pomoć“, piše u objavi YUCOM-a.

U toj organizaciji su objasnili i da će advokati, specijalizovani za zastupanje u slučaju povrede slobode okupljanja i nasilja, uzeti slučajeve u razmatranje i dati pravni savet.

„U slučaju procene da je povređen zakon, advokati pružaju uslugu zastupanja. Zastupanje podrazumeva ulaganje žalbe u slučaju ograničenja skupova, tužbe Upravnom sudu, ustavne žalbe Ustavnom sudu i zastupanje pred Prekršajnim sudom“, navodi se u saopštenju.

U njemu se dodaje da će tim primati zahteve za zaštitu najkasnije do kraja avgusta, a da će preuzete slučajeve zastupati do poslednjih instanci.

Kontakt telefona tima je 0653347952, a mejl adresa je office@yucom.org.rs.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga