Zbog neregularnih uslova, LSV bojkotuje izbore za MZ u Novom Bečeju

"Da li će Aleksandar Vučić biti član Saveta Mesne zajednice?"

09. feb 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) najavila je danas da će bojkotovati predstojeće izbore za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej, jer ne želi da učestvuje ni na jednim izborima na kojima su neregularni uslovi.

“Učesnici ovih izbora nemaju ravnopravne uslove jer Srpska napredna stranka (SNS) nije dozvolila učesnicima koji nisu na njihovoj listi da imaju predstavnike u Izbornoj komisiji. Nisu dopustili nijednog člana, koji nije član njihove stranke, u biračkim odborima. Da bi izbori bili regularni, neophodno je da postoji najmanje dva predstavnika kandidata na svakom izbornom mestu, jedan koji je ‘na kutijama’ i jedan koji odlazi sa ostalim članovima odbora na teren, kod glasača koji glasaju od kuće”, naveo je predsednik Izvršnog odbora LSV-a Saša Šućurović.

Dodao je da se kandidati SNS-a i ovog puta sakrivaju iza imena Aleksandra Vučića, što je, kako je ocenio, “neregularno” jer su izbori za članove Saveta Mesne zajednice nestranački izbori.

“Zato i njima i javnosti postavljamo pitanje da li će Vučić biti član Saveta Mesne zajednice u Novom Bečeju”, naveo je Šućurović i najavio da, s obzirom na sve navedeno i činjenicu da je potpuno nemoguće kontrolisati izborni proces i sprečiti zloupotrebe, LSV odbija da učestvuje na izborima koji imaju ove apsolutno neregularne uslove.

“Zanimljiv je, takođe, i podatak da se Demokratska stranka, koja je trenutno na vlasti u Novom Bečeju sa SNS-om, nije uopšte oglasila povodom izbora za članove Saveta mesne zajednice Novi Bečej”, naveo je Šućurović.

On je upitao kako je to moguće, s obzirom na činjenicu da je Demokratska stranka jedna od članica Saveza za Srbiju.

“Najavili su bojkote svih skupština, i lokalnih i parlamentarne. Najavili su da će bojkotovati parlamentarne izbore. Demokrate u Novom Bečeju se uprkos tome ne oglašavaju povodom ovih izbora u Novom Bečeju. Zato postavljamo pitanje da li će to uopšte učiniti ili će se i dalje ‘praviti mrtvi’”, kazao je Šućurović.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Izborna mašina
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga