VP: Zvonko Veselinović skuplja glasove za SNS u Novom Sadu

Strahuje se da su predizborne zloupotrebe od strane vladajućeg režima mnogo šire i opasnije

11. dec 2015

Vojvođanska partija (VP) upozorila je danas da kontroverzni biznismen sa severa Kosova Zvonko Veselinović nudi pojedincima i firmama u Novom Sadu zaposlenja i bespovratne subvencije u zamenu za sigurne glasove za Srpsku naprednu stranku (SNS).

U saopštenju VP se navodi da je jednom biznismenu u novosadskom restoranu „nuđena“ Novosadska toplana i još nekoliko javnih preduzeća, ako prikupi 6000 sigurnih glasova i donese spiskove lično Veselinoviću na ruke.

„Gradonačelnik Miloš Vučević je stranačka marioneta i izvršitelj po čijim nalozima se zapošljavaju SNS kadrovi u novosadskim javnim preduzećima, a Zvonko Veselinović lično rukovodi kampanjom SNS-a u Novom Sadu“, piše u saopštenju VP.

U njemu se dodaje i da SNS „anketari“ obilaze novosadske zgrade sa spiskovima sa imenima i prebivalištima građana.

„U mnogo slučajeva bilo je i naknadnih telefonskih poziva iz centrale SNS-a u Novom Sadu u cilju dodatnih pritisaka za podršku SNS-u na predstojećim lokalnim izborima“, navodi se u saopštenju.

U VP su upozorili i da udruženje ratnih veterana „Miloš Obilić“ za učlanjenje i podršku SNS-u nudi svojim članovima pogodnosti pri kupovini lekova i robe široke potrošnje u novoizgrađenom trgovačkom centru u Novom Sadu koje je pre tri godine otvorio predsednik SNS-a Aleksandar Vučić.

Prema navodima očevidaca, dodaje se, i studentska zadruga „Torpedo“ iz Novog Sada vrši isplatu zarada u stranačkim prostorijama SNS-a na Novom naselju, gde se izvršioci poslova ispituju o političkim uverenjima, a ako su ona u skladu sa „ambijentom mesta isplate“, dešava se da sem zarađenog novca, budu „čašćeni za buduću podršku SNS-u“.

VP je objasnila da je ova saznanja dobila na osnovu anonimnih prijava građana, a u saopštenju te stranke se tvrdi i da je nezadovoljstvo u novosadskom odboru SNS ogromno, te da se mnogi članovi osećaju prevarenim i zloupotrebljenim u svrhu kriminalnih radnji koje sprovode Vučićevi nameštenici po Vojvodini.

Vojvođanska partija je pozvala sve građane Novog Sada da se suprotstave političkom nasilju, kriminalu i torturi koja vlada u Novom Sadu i Vojvodini od strane Vučićevog režima.

U toj stranci su pozvali i OEBS, kao i čitavu međunarodnu zajednicu, da ozbiljnije prate političku situaciju i predizborne radnje, da reaguju na vreme braneći osnovna ljudska i manjinska prava u Vojvodini, jer se, kako se ocenjuje, strahuje da su predizborne zloupotrebe od strane vladajućeg režima mnogo šire i opasnije.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga