Vojvođanski klub: Podrška Danasu, Vučić uveo fašizam u Srbiju

“Aleksandar Vučić dosledno uništava živote, porodice i karijere svih koji se ne slažu sa njim"

09. nov 2018

Nevladina organizacija Vojvođanski klub pružila je večeras punu podršku dnevnom listu Danas i osudila vlast u Srbiji zbog napada na taj list, a povodom karikature Predraga Koraksića Koraksa, koju je Danas objavio na naslovnoj stranici.

Vojvođanski klub je u saopštenju za javnost ocenio da i slučaj napada na Danas govori o tome da je predsednik Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandar Vučić u Srbiju uveo “surovu segregaciju” deleći sve građane u dve apsolutno neravnopravne grupe – grupu „podobnih“ i grupu „nepodobnih“.

“To se manifestuje u svim segmentima društva i toga su svi članovi društva u potpunosti svesni. Svi koji na to pristaju su Vučićevi saučesnici”, ocenjuje se u saopštenju.

Dodaje se da “nepodobni” u Srbiji nemaju pravo javnoga istupa, jer će na svaki javni istup, “koji vođi nije po volji, biti satanizovani kao kriminalci, ološ, separatisti, izdajnici…”

Vojvođanski klub je Vučića optužio da je u politički život Srbije uveo “gebelsovsku propagandu” kao sistem komunikacije sa građanima, medijima, nevladinim organizacijama i opozicijom, kroz koju sistematski i dosledno, sa pozicija najviše vlasti, neistomišljenike proglašava “bolesnim, kriminalnim i izdajničkim elementima, pokrećući medijsko blaćenje, ponižavanje i diskriminaciju svakoga ko misli drugačije”.

“Aleksandar Vučić dosledno uništava živote, porodice i karijere svih koji se ne slažu sa njim. Mediji koji takvu praksu ne poštuju ekspresno menjaju vlasnike ili prolaze kao list Danas. Takva politika pretvorena u gebelsovsku svemoćnu propagandu se mora nazvati fašizmom”, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je ocenio kao “vrhunac cinizma” zahtev predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića da se list Danas izvini zbog svoje naslovne strane, jer ga je izneo čovek koji je devedesetih godina proslsoga veka nudio po sendvič i besplatan autobuski prevoz u jednom pravcu Hrvatima i Mađarima iz Vojvodine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga