Uzurpirana parking mesta za majke s decom i osobe sa invaliditetom u Kikindi

Kombi parkiran na mesto predviđeno za majke sa decom, bicikli parkirani na mestima za osobe sa invaliditetom

24. nov 2018

Član Saveta osoba sa invaliditetom opštine Kikinda Zoran Kosić izrazio je danas veliko razočaranje činjenicom da se na parkingu ispred novootvorenog supermarketa kompanije Lidl u tom gradu uzurpiraju parking mesta koja su predviđena za osobe sa invaliditetom i za majke sa decom.

Kosić je agenciji Beta pokazao i fotografije na kojima se vidi kombi koji je parkiran za mesto predviđeno za majke sa decom, kao i bicikli koji su parkirani na mestima za osobe sa invaliditetom.

“U Lidlu mi je neki poslovođa rekao da će to trajati samo četiri dana, a ja sam mu na to rekao da to znači da su osobe sa invaliditetom nepoželjne u toj prodavnici. Potom mi je prišao zaposleni u Lidlu koji je iz Nemačke, izvinio se i rekao da će problem biti rešen što je pre moguće”, ispričao je Kosić, koji je ratni vojni invalid iz ratova iz devedesetih godina prošlog veka.

“Ako to ne urade, mi ćemo pitati predsednika opštine Pavla Markova zašto opština to toleriše. Čim nam zabranjuju, znači da nismo dobrodošli, što podseća na neka užasna razdoblja u istoriji”, ocenio je Kosić.

(Autonomija/Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga