Univerzitetskom odjeku nagrada Ivo Lola Ribar od Unije studentskih glasila za najbolji članak

Unija studentskih glasila je dodelom nagrada želela da ukaže na sve češće gašenje studentskih medija

27. jan 2019

Unija studentskih glasila dodelila je nagradu “Ivo Lola Ribar” za najbolji članak novinaru portala Univerzitetski odjek Bogdanu Jankoviću.

Janković je student druge godine Odseka za medijske studije Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, a Univerzitetski odjek je portal koji uređuju studenti pod mentorstvom profesora sa tog odseka.

Janković je pisao o novom talasu alternativne muzike – stoner roku. Žiri je pohvalio njegov trud u dobijanju izjava autentičnih sagovornika i jednostavnost kojom je objasnio ovaj kompleksni žanr.

Članovi redakcije portala Sport indeks nagrađeni su u dve kategorije, i to Nikola Krunić za intervju „Jedan na jedan sa Nenadićem“ i Ana Vlaški za izveštaj „Goleada Srdanovića“.

Novinarka niškog Studentskog dnevnog lista Ljubica Slavković dobila je nagradu za komentar „Šta vi znate o medijskom mraku“.

Simboličnom svečanošću Unija studentskih glasila je želela da ukaže na sve češće gašenje studentskih medija, te da ohrabri studente novinarstva i pokaže im kako se njihovo zalaganje ipak primećuje i vrednuje.

Nagrada „Ivo Lola Ribar“ dodeljuje se od 2017. godine.

(Autonomija, foto: Univerzitetski odjek)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga