Danas protest Pokreta Podrži RTV u Novom Sadu

"Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost"

21. maj 2017

Pokret Podrži RTV organizovaće danas u 17 sati ulični protest “Istinom protiv otmičara!”, povodom godišnjice politički motivisanih smena na Radio-televizije Vojvodine (RTV) i osnivanja tog pokreta, koji je nastao kao reakcija na te smene.

Protest će početi ispred zgrade Televizije Vojvodine, a nakon toga je planirana i protestna šetnja, naveo je Pokret Podrži RTV u saopštenju za javnost.

“Godinu dana posle neopravdanih smena urednika i novinara na Radio-televiziji Vojvodine, koje su dovele do urušavanja kvaliteta programa, pada gledanosti i poverenja u pokrajinski javni servis, za to još niko nije odgovarao niti podneo ostavku. Uvedena je cenzura a problemi građana, koji su osnovali, koji finansiraju i kontrolišu ovu kuću, u programu RTV-a više ne postoje. Samo ostavke više nisu dovoljne, tražimo i odgovornost”, piše u saopštenju.

Navodi se da će protest početi tačno u 17 sati, u vreme kada RTV emituje Dnevnik.

“Pošto za novo uredništvo javnog servisa do sada nismo bili tema, koja zaslužuje da uđe u Dnevnik, koji se emituje i na RTS-u, potrudićemo se sami da se u centralnoj informativnoj emisiji čuje i naš glas”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga