U petak novi protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

“Protesti se nezaustavljivo šire Srbijom i krajem ove nedelje protestni skupovi će biti održani u više od 60 gradova širom zemlje"

20. feb 2019

Novi protest “Jedan od pet miliona – Stop krvavim košuljama” u Novom Sadu biće održan u petak od 18 sati, a na protestu će govoriti politikolozi Čedomir Čupić i Radivoje Jovović, saopštili su danas organizatori.

Nakon uvodnih govora na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, učesnici skupa će krenuti u protestnu šetnju duž Jevrejske i Futoške ulice, pa skrenuti u Ulicu braće Ribnikar i onda nastaviti ulicama Maksima Gorkog i Stražilovskom do raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Ulice Žarka Zrenjanina, gde će se šetnja i završiti, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će učesnici protesta prvi put biti u prilici da potpišu dokument koji je nazvan „Sporazum sa narodom“, a koji su pripremile opozicione političke partije i organizacije, na poziv organizatora i učesnika protesta u Beogradu.

Precizira se da će potpisivanje sporazuma biti organizovano na Pozorišnom trgu, kod zgrade Radio-televizije Vojvodine i na krajnjem odredištu protestne šetnje kod zgrada Pokrajinske vlade i Skupštine grada.

“Protesti se nezaustavljivo šire Srbijom i krajem ove nedelje protestni skupovi će biti održani u više od 60 gradova širom zemlje. Jačanje protesta istovremeno obavezuje sve učesnike da pokažu maksimalnu odgovornost i potpunu posvećenost glavnim ciljevima zbog kojih su protesti i pokrenuti. Građani Novog Sada i drugih gradova ne bore se na ulicama i trgovima samo za puku smenu vlasti, već za temeljne i suštinske promene u državi i društvu. U državi koju je od građana oteo vladajući režim i gotovo razorenom društvu, najmanje što može da se traži jeste to da se promeni – sve”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga