- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Teodorović: Video sam nadu u koloni mokrih nogu

Akademik Dušan Teodorović izjavio je da je „video nadu u koloni mokrih nogu“ na skupu “Stop krvavim košuljama”, prošle subote, na kojem je govorio.

„Posle dužeg vremena, demokratska Srbija je počela da pokazuje stvarnu snagu i želju da okonča vladavinu jednog čoveka“, rekao je Teodorović, za današnje izdanje lista Blic.

Prema njegovim rečima, „protest je i građanski, i opozicioni, i studentski, i penzionerski“.

„Protestovali su normalni ljudi koji žele da se okonča ludilo u društvu i Srbija povede drugim putem“, rekao je Teodorović.

Prema njegovim rečima, „ciljevi protesta koji nisu za sada formalno definisani su, pre svega, borba za poštene izbore i povratak Srbije na put demokratije“.

„Ovaj protest ima mnogo spontanosti i uveren sam da će s vremenom bolje da se definišu političke poruke“, rekao je Teodorović.

On je rekao da na protestu nema ekstremne desnice i da nju u Srbiji predstavljaju „Vučićevi jurišnici, kao što je Miša Vacić i slični, a oni svakako ne učestvuju u protestu“.

„Dijapazon opozicionih stranaka od levice ka desnici je poželjan u ovom trenutku, jer mi pokušavamo da odbranimo Srbiju od katastrofe koja ju je zadesila i koja se zove Aleksandar Vučić i njegov režim“, rekao je Teodorović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!