Šućurović: Kamenovane prostorije LSV u Novom Bečeju, ugrožena sloboda političkog delovanja

"U društvu sve oštrije podele na podobne i nepodobne, netolerancija na svakom koraku, granica se negde mora povući"

22. nov 2018

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) saopštila je danas da su npadnute prostoije te stranke u Novom Bečeju i da su tom prilikom razbijena stakla na ulazu u te prostorije, te zataržila hitno pronalaženje odgovornih i njihovo procesuiranje.

„Brza rekacija državnih organa je važna kako bi se pokazalo da građani naše zemlje mogu na miru da uživaju svoja prava, od kojih je jedno sloboda političkog delovanja“, isitiče se u saopštenju predsednika Izvršnog odbora LSV Saše Šućurovića.

Šućurović ukazuje da je izgrađena atmosfera u društvu u kojoj su „sve oštrije podele na podobne i nepodobne“, te promovisanju netolerancije na svakom koraku i neodmerenih reakcija u političkom dijalogu, zbog čega država i društvo moraju pokazati „da se granica negde mora povući„.

„Nasilje prema političkim neistomišljenicima ne sme postati deo uobičajenog folklora ukoliko želimo da živimo u normalnom demokratskom razvijenom društvu“, upozorio je on.

Doda je da oštre političke konfrontacije koje članovi Opštinskog odbora LSV Novi Bečej imaju u lokalnoj skupštini i na javnoj sceni opštine ne smeju biti razlog za „nedopustivi vandalizam“.

„Ovakav vid pritiska može imati samo kontra efekat, jer nas pritisci samo mogu uveriti da intenziviramo naše delovanje. Neka nadležne institucije daju odgovor da li je napad na prostorije LSV reakcija na jučerašnju presudu bivšem predsedniku opštine i visokom funkcioneru DS Milivoju Vrebalovu, osuđenom prvostepenom presudom za zloupotrebu službenog položaja na godinu dana kućnog zatvora ili je napad motivisan drugim razlozima, navodi se u saopštenju.

Šućurović je poručio i da od vladajuće koalicije Srpske napredne stranke i Demokratske stranke u tom gradu,oečekuje da se angažuju u okviru svojih nadležnosti u pronalaženju vandala koji su kamenovali prostorije LSV i tako „na delu pokažu da ne postoji politička pozadina ovog nedemokratskog i ružnog čina“.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga