- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Stop krvavim košuljama: U Beogradu večeras novi protest protiv nasilja

Drugi građanski protest „Stop krvavim košuljama“ održaće se večeras u 18 časova u Beogradu.

Protestna šetnja počinje sa Platoa ispred Filozofskog fakulteta u 18 časova, odakle će se kolona uputiti do Predsedništva, Takovskom pored Skupštine ka RTS-u, preko Svetogorske, sa završetkom u Makedonskoj.

„Želimo da ovom protestnom šetnjom pokažemo da smo protiv svakog vida nasilja koje trenutna vlast vrši nad građanima Srbije, bilo da je to fizičko, verbalno, medijsko nasilje ili pritisci na pojedince“, saopštili su organizatori.

Oni su pozvali građane da im se pridruže.

I deo opozicionih poslanika u Skupštini Srbije iz Demokratske stranke, Dveri, Pokreta za spas Srbije Nova Srbija, Socijaldemokratske stranke-Narodne stranke i Pokreta centra pozvao je prethodno građane da dođu na protest na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Oni su najavili da će protestna šetnja imati naziv „Jedan od pet miliona“, kako bi poslali poruku vlastima da nije normalno da se ne poštuje njihov zahtev o zaustavljanju nasilja.

Prošle subote u Beogradu na istom mestu organizovani su protest, a potom i šetnja pod nazivom „Stop krvavim košuljama“, povodom napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i jednog od lidera Saveza za Srbiju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je posle protesta da neće podleći takvom pritisku i da neće ispuniti nijedan zahtev makar ih se okupilo i pet miliona.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!