Slovenija: Janez Janša kažnjen sa šest hiljada evra

Zbog vređanja dve novinarke Radio-televizije Slovenija

22. jan 2019

Predsednik Slovenačke demokratske stranke i bivši premijer Janez Janša, kažnjen je sa šest hiljada evra zbog vređanja dve novinarke Radio-televizije Slovenija.

U presudi, izrečenoj nakon ponovnog suđenja, kojom je potvrdio svoju prvobitnu odluku, sud je odredio Janši da plati i troškove spora u visini od 513 evra, javlja agencija STA.

U poruci koju je na Tviteru objavio 2016. Janša je novinarku slovenačkog Javnog servisa Eugeniju Karl i urednicu Mojcu Pašek Šetinc nazvao „opranim prostitutkama čije su jeftine usluge na ponudi na Fejsbuk stranici javne kuće“. Novinarke su podnele odvojene tužbe protiv Janše, a sud u Velenju je, kao prvostepeni, presudio u korist obe.

Janša se žalio na sudske odluke, pri čemu je Viši sud u Celju stao na njegovu stranu i naložio ponovno suđenje u slučaju Eugenije Karl, ali je potvrdio prvostepenu presudu u slučaju Pašek Šetinc. U presudi, izrečenoj nakon ponovnog suđenja, kojom je potvrdio svoju prvobitnu odluku, sud je odredio Janši da plati i troškove spora u visini od 513 evra, javlja agencija STA.

(S.D., Danas)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga