Slovačka stranka poziva poljoprivrednike na listu

U parlament moraju da uđu stručni ljudi

18. feb 2014

Predsednik Slovačke stranke Jan Paul, koja će na samostalnoj listi izaći na predstojeće izbore u Srbiji, pozvao je danas poljoprivrednike iz cele Srbije da se priključe listi kako bi u parlamentu dobili svoje predstavnike i adekvtanu zastupljenost.

“Kao manjinska stranka samostalno izlazimo na izbore. Pošto 90 odsto Slovaka živi na selu i bavi se poljoprivredom, smatramo da smo svi u istom problemu i kao ostali poljoprivrednici želimo da se borimo za boljitak ove grane”, kazao je Paul agenciji Beta.

Paul je rekao da na listama koje su do sada predate Republičkoj izbornoj komisiji nema predstavnika poljoprivrednika, te da Slovačka stranka želi da otvori prostor za njih, kako bi dobili mogućnost da budu izabrani da zastupaju interese u parlamentu Srbije.

“Jedan od najvećih problema, ali i najvećih potencijala Srbije je poljoprivreda. Poljoprivrednici imaju velike teškoće, pa želimo da učešćem u odlučivanju predupredimo proteste i blokade puteva zbog nezadovoljstva”, kazao je Paul.

Dodao je da će se stranka zalagati za poboljšanje položaja sela i malih poljoprivrednika, jer to garantuje bolji život i Slovacima kao manjinskoj zajednici u Srbiji.

“Evropska unija će nam nuditi velike šanse za poljoprivredu i zato u parlament moraju da uđu stručni ljudi, koji će te šanse prepoznati”, kazao je on.

Slovačka stranka će prikupljanje potpisa za izlazak na izbore završiti sledeće nedelje, a na listi koja je u fazi formiranja će biti 90 odsto poljoprirednika iz cele Srbije.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga