Sedlarević: Vulin uvredio sve žrtve Miloševićevog režima

Vulin nije smeo danas da bude na Miloševićevom grobu, niti da kaže to što je rekao

11. mar 2015

Članica predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Maja Sedlarević ocenila je danas da je ministar rada Aleksandar Vulin svojom izjavom da je „svaki neprijatelj Slobodana Miloševića bio i istinski neprijatelj Srbije“ duboko i teško uvredio ne samo sve one koji su u Srbiji preživeli mračne devedesete, nego pre svega one koji su i zbog njegove politike ginuli u ratovima.

Da je u Srbiji bilo lustracije, dodala je, Vulin sigurno ne bi bio u prilici da na ovaj način vređa sve koji su rizikovali živote i slobodu da sruše Miloševića i njegovu diktaturu koja je donela ratove, proterivanja, masovne grobnice, izbegličke kolone, politička ubistva, inflacije, prazne rafove u prodavnicama, redove za mleko, hleb, lekove ili gorivo, desetine i stotine hiljade ljudi koji su napustili ovu zemlju i čitav region.

Sedlarević je u pisanoj izjavi poručila i da je, nakon ordena koji je Tomislav Nikolić uručio Smilji Avramov, Miloševićevom akademiku, ovo još jedna teška i duboka uvreda za Srbiju i građane koji su trpeli i dan danas trpe zbog tog režima.

„Iako predsednik Pokreta socijalista, Vulin je ministar za rad u Vladi Republike Srbije i kao takav nije smeo niti da danas bude na Miloševićevom grobu, niti da kaže to što je rekao. Ovim potezom, on legitimiše Miloševićeve postupke i pokušava da uspostavi kontinuitet toj vlasti“, navela je funkcionerka LSV.

Prema njenim rečima, sva Vulinova bahaćenja i skandali su minorni spram teške uvrede koju je naneo kako građanima Republike Srbije, tako i ugledu zemlje. „To nije dobar korak za evropski put“, zaključila je Sedlarević.

Ona je u saopštenju podsetila da je Vulin devedesetih godina bio i generalni sekretar JUL-a, ljubimac Mirjane Marković i Slobodana Miloševića, kao i da je pravdao razbijanje studentskih protesta hladnom vodom usred zime.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga