Savez antifašista Vojvodine pozvao građane na proteste

"Ne pozivamo na podršku određenoj partijskoj opciji, već na podršku protestima koji traže ispunjenje uslova za državu bez nasilja, društvo bez mržnje, ulice bez straha za našu decu"

23. jan 2019

Savez Antifašista Vojvodine (SAV) pozvao je danas sve one koji su zabrinuti za sudbinu Srbije i Vojvodine, da se pridruže građanskim protestima.

“Antifašisti Vojvodine vas ne pozivaju na podršku određenoj partijskoj opciji. Mi pozivamo na podršku protestima koji traže ispunjenje uslova u borbi za zdravo, bogato i demokratsko društvo. Pridružite se borbi za državu bez nasilja, društvo bez mržnje, ulice bez straha za našu decu”, naveo je SAV u saopštenju za javnost.

Dodali su da građani žele da žive u društvu u kom “čovek može imati kičmu bez strahovanja za radno mesto”, u kom novinar radi po pravilima profesije a ne po diktatu moćnika, u kom pretnja i ucena nemaju nikakvu snagu spram glasa građana.

“Mi nećemo odustati od ove borbe, ovde živimo i želimo da i ostanemo. Želimo da ovde ostane i mladost, lepa, obrazovana, razigrana, ona koja planira bolji život za sebe, koja osigurava budućnost svima nama. Znamo da to nije lako. Tražimo više društvene solidarnosti. Tražimo lično odricanje i lični primer. Jer, kaže Edmund Berk, ‘sve što je potrebno za trijumf zla jeste da dobri ljudi ne učine ništa’. Bez učešća svih nas ovo društvo neće postati bolje. Nema demokratije bez građana, nema prava bez ličnog aktivizma, nema slobode bez hrabrosti, a nema ni ponosa. Niko nam ih neće dati, sami ih moramo osvojiti”, poručio je SAV.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga